Nieuws

Opera Festa

De Osse Opera heeft haar  jubileum (ze bestaan maar liefst al 90 jaar) vormgegeven in een mooi, groots muziekspektakel waar 6 heel diverse gastkoren aan hebben meegewerkt.  Op 28 en 29 oktober was theater De Lievekamp een waar muziekwalhalla. 
De opzet was aantrekkelijk: Ieder koor zong één nummer samen met de jubilerende Osse Opera, en zong zélf een aantal nummers uit het eigen repertoire. Bovendien werden er 3 nummers met alle 200 zangers gezamenlijk gezongen. 

Ook popkoor d'Accord mocht deelnemen aan Opera Festa. We hebben enorm genoten van de fijne sfeer en van de heel verschillende, prachtige geluiden die de koren eigen zijn. 

 

(2023-11-06)

Fantastival 2023

11 juni, een zonovergoten zondag. Oss pakte weer traditioneel uit met het spectaculaire 'Fantastival'.

Thema dit jaar was 'Hollywood'. Anja Vos (regisseur van d'Accord) en Lobke van de Sande (programmeur Theater van de Stad) hebben een geweldige, spetterende festivalproductie in elkaar gezet, waaraan verschillende amateurkunstenaars hebben deelgenomen. Deze productie stond in het teken van 'This is me!': "Geloof in je dromen, dan zul ook jíj over die rode loper komen".

Het slotnummer van de productie is hier te zien.

Korendag berghem

Maar liefst 3 jaar was het  helaas niet mogelijk vanwege corona, dat de wereld beheerste, maar zondag 19 maart was er gelukkig weer de korendag in Berghem. 

Ook d'Accord was van de partij. Het was een heel leuke middag, in De Berchplaets. Veel (verschillende) koren, veel smaken en veel plaatjes. Een groot compliment aan de organisatie van dit traditionele zangfestijn. Het was goed en strak geregeld, zat pico bello in elkaar. Onze dank!

We hebben er erg van genoten om weer op te kunnen treden. Hieronder kun je ons optreden bekijken. 

(2023-03-22)

 

Ouder nieuws

Onder het kopje 'Nieuwsarchief' (aan de rechterzijde) kun je onze oudere nieuwsitems vinden.