Over ons: regisseur/choreograaf

 

 

 

Vanaf het moment dat Anja Vos kon lopen, danst ze ook. Het liefst zou Anja haar hele leven bezig zijn geweest met dansen, maar nadat ze was geslaagd voor het VWO is Anja toch Duitse taal en letterkunde gaan studeren. Vervolgens heeft ze een studie Toerisme gedaan.

Het dansen bleef toch enorm kriebelen, en Anja besloot haar hart te volgen: Ze wilde van dans -en álles wat daar mee samenhangt- haar beroep maken. Vanaf 1990 is Anja zich toe gaan leggen op dans- en bewegingsleer. Anja heeft sinds die tijd zélf heel veel gedanst, maar ook heeft ze de choreografie verzorgd voor verschillende dansgezelschappen en koren uit Oss en wijde omgeving.

 

Zo is Anja jaren geleden gaan werken met popkoor d’Accord. Sindsdien is Anja niet alleen de vaste choreografe van d’Accord, eigenlijk is zij een beetje ‘de ziel’ van d’Accord geworden. Anja is een energieke, gepassioneerde vrouw, die de optredens van het koor steeds weer op een eigen, smaakvolle manier weet te verpakken. Ze neemt de regie en de beweging voor haar rekening, maar ook ventileert ze ideeën over kleding, repertoire en muzikale accenten.

Bij de eigen producties van popkoor d’Accord neemt Anja een belangrijke plek in het productieteam in, als algemeen artistiek leider. Naast de genoemde zaken heeft ze dan ook een belangrijke hand in decor, grime en kostuums. Anja weet daarnaast ook nog eens de koor als groep én koorleden individueel op haar eigen wijze aan te spreken: Enthousiast, motiverend en stimulerend. Ze weet uit iedereen het beste naar boven te halen. Anja zorgt voor beleving. Dat zie je en dat voel je, bij de optredens van popkoor d’Accord.