Over ons: Muzikaal leider

 

 

 

Maarten van den Hoven uit Drunen is een telg uit een muzikale familie en weet niet beter dan dat muziek-maken bij de dagelijkse bezigheden hoort. Sinds zijn zevende speelt hij piano en in 2006 slaagde hij op fraaie wijze voor zijn eindexamen piano aan het conservatorium in Tilburg.

Maarten is op dit moment veelvuldig werkzaam als pianodocent via o.a. Centrum voor de Kunsten 'de Aleph' in Drunen/Vlijmen en via verschillende stichtingen in het Meijerij-gebied: Op locaties in Boxtel, Veghel en Den Dungen. Daarnaast is hij van vroeger uit al een veelgevraagd begeleider van vocale en instrumentale solisten. Tevens heeft dit ertoe geleid, dat hij al langere tijd vaste pianist is van zangvereniging 'Très Jolie' uit Nieuwkuijk en muzikaal leider van gemengd koor 'Albateso' uit Haarsteeg. Steeds meer profileert hij zich in deze wereld als een volwaardig musicus.

Naast deze begeleidende werkzaamheden zingt Maarten ook zelf veelvuldig als tenor. Hij heeft in beide disciplines al vele concerten op zijn naam staan.

 

Via-via ontstonden er contacten met Popkoor d'Accord uit Oss, en gaandeweg diende de vraag zich aan om een langere periode deze enthousiaste groep muzikaal te begeleiden. Deze samenwerking verloopt zó goed, dat Maarten als muzikaal leider al de nodige muzikale hoogtepunten met d'Accord heeft bereikt.

Ook de komende jaren hoopt Maarten garant te staan voor deze mooie vereniging met veel muzikale inbreng, zowel van het koor als van hemzelf.

De muzikale leiding voeren bij een popkoor brengt enthousiasme, spirit, muzikale uitdaging en gezelligheid. Een mooie mix om als musicus aan het werk te zijn.